Fernando Alonso voelt zich jong en scherp: “Laat ons de F1 opnieuw proberen”

Fernando Alonso maakt dit jaar na twee seizoenen afwezigheid een comeback in de Formule 1. Ondanks dat hij bijna 40 jaar is voelt de tweevoudig F1-kampioen zich bijzonder goed en absoluut klaar voor zijn comeback in de sport.


Eind 2018 nam Fernando Alonso afscheid van de Formule 1. Na verschillende teleurstellende seizoenen bij McLaren trok de tweevoudig F1-kampioen de deur van de Formule 1 achter zich dicht en ging hij onder andere racen in het WEC en de IndyCar.

“Ik had te veel dingen aan mijn hoofd die niets met de F1 te maken hadden. De F1 was toen niet aantrekkelijk genoeg voor mij, het bood me niet wat andere raceklassen me destijds konden bieden.”

“Ik dacht dan ook: ‘Kijk, het lijkt me beter om te stoppen en ik weet niet of ik met de nieuwe regels in 2021 zal terugkeren of niet, dus laat het ons beschouwen als mijn laatste F1-race’.”

Uiteindelijk was de lokroep om terug te keren naar de Formule 1 te groot en maakt Alonso dit jaar bij het Alpine F1 team, de opvolger van Renault, zijn comeback. Alonso voelt zich naar eigen zeggen volledig klaar voor die comeback.

“Nadat ik sommige uitdagingen succesvol wist af te ronden, ik mistte alleen de Indy 500, vond ik dat dit het juiste moment was om een comeback te maken, zelfs al worden de nieuwe regels pas in 2022 geïntroduceerd,” aldus Alonso.

“Ik voel me goed, ik voel me jong, ik voel me erg scherp. Laat het ons opnieuw proberen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022