Ferrari bekent: “Ook wij moeten onze achtervleugel aanpassen”

Ferrari
Ferrari

Er was de voorbije dagen veel te doen rond de nieuwe regels en testen van de FIA op het vlak van de flexibiliteit van de vleugels op de F1-bolides. Daarbij werd vooral richting Red Bull gekeken maar ook Ferrari bekent dat het haar achtervleugel zal moeten aanpassen.

De strengere richtlijnen en controles van de FIA zullen er voor zorgen dat niet alleen Red Bull maar ook andere teams hun achtervleugel zullen moeten aanpassen. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zal ook Ferrari haar achtervleugel moeten aanpassen omdat het zich met haar ontwerp op de limiet van het toelaatbare bevond.

Teams die goed hun huiswerk hebben gemaakt en uitstekend werk hebben verricht bevinden zich inderdaad op de limiet en worden door de nieuwe regels gedwongen hun ontwerp aan te passen.

“Ja, we buiten de regels op dat vlak uit,” aldus Binotto in Monaco. “Ik denk dat alle teams allerlei regels proberen optimaal te benutten en dat binnen wat is toegestaan.”

“We zullen onze achtervleugel een beetje moeten aanpassen. Ik denk echter niet dat het veel invloed zal hebben op de prestaties. Op het vlak van de rondetijden zal het zeer, zeer weinig verschillen.”

“Er moeten wat dingen opnieuw ontworpen worden maar ik herhaal, het zal zeer weinig invloed hebben op onze performance.”

Eerder liet ook al Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur weten dat hij het niet vindt kunnen dat de FIA te midden van het seizoen de regels aanpast. Niet alleen omwille van de prestaties maar vooral ook omwille van het financieel aspect (lees: “Nieuwe vleugels ontwerpen zal de F1-teams financieel pijn doen, het kost een fortuin!”).

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022