Ferrari bekent: “We moesten onze motor door betrouwbaarheidsproblemen terugschroeven”

Ferrari
Ferrari

Teambaas Mattia Binotto heeft in Abu Dhabi bekend dat Ferrari haar motor dit seizoen heeft moeten terugschroeven omdat het geconfronteerd werd met betrouwbaarheidsproblemen. Volgens Binotto zou het terugschroeven echter beperkt geweest zijn.

Ferrari begon zeer sterk aan het seizoen maar vooral vanaf de race in Spanje liep het grondig mis. Charles Leclerc reed aan de leiding maar moest door een motorprobleem opgeven. Ook tijdens het raceweekend in Bakoe werden Leclerc en Sainz geconfronteerd met motorproblemen en moesten ze allebei opgeven. En zo kunnen we nog wel even doorgaan want in Oostenrijk vloog de Ferrari F1-bolide van Carlos Sainz zelfs in brand.

Uiteindelijk moest Ferrari het vermogen van haar F1-motor ‘een beetje’ terugschroeven om de betrouwbaarheid te verbeteren, zo gaf teambaas Binotto in Abu Dhabi toe.

“Betrouwbaarheid is onze belangrijkste prioriteit want als je wil winnen moet je betrouwbaar zijn, dat was dit seizoen niet het geval, en daardoor was ons seizoen niet goed,” aldus Binotto.

“Onze tweede focus is de snelheid van de wagen, want ook al waren we zeer competitief tijdens de kwalificatie, tijdens de races was dat niet altijd het geval. Onze racesnelheid, of het nu door de bandendegradatie kwam of op basis van onze pure snelheid, het volstond niet voor een betere positie.”