Lewis Hamilton na het erg duur etentje: “Dit is de meest harmonieuze groep rijders die ik al heb meegemaakt”

Lewis Hamilton - Twitter
Lewis Hamilton - Twitter

Lewis Hamilton laat weten dat het gezamenlijke etentje van de F1-rijders heeft aangetoond dat dit de meest harmonieuze groep rijders is die hij al ooit heeft gezien.

Ter gelegenheid van het pensioen van Sebastian Vettel nodigde Lewis Hamilton alle rijders uit voor een etentje in Abu Dhabi. Alle twintig tekenden ze present en dat was de eerste keer sinds de GP van China in 2016 dat dat nog eens het geval was (Lees: F1-piloten vieren met ongelooflijk duur etentje het einde van de F1-carrière van Sebastian Vettel).

“Ik vond het echt belangrijk,” zei Hamilton. “Dus daarom heb ik de groep in Mexico gevraagd of ze ervoor openstaan om met z’n allen een diner te doen om Seb een afscheid te geven. We hadden geen diner meer gehad sinds jaren geleden in China.”

“En het was de beste avond, we waren allemaal zo aan het lachen. Geweldige, geweldige verhalen. Seb is ook een geweldige leider, hij hield een geweldige speech, hij probeerde een aantal van zijn ervaringen van de afgelopen jaren door te geven, vooral aan de jongere jongens, want zij zijn de toekomst.”

“En ja, we hadden die foto, volgens mij is het de meest harmonieuze groep rijders die ik ooit heb meegemaakt. Misschien niet in de geschiedenis, want er zijn wat beelden van anderen in het verleden, vele, vele jaren geleden, maar zeker in deze vijftien jaar.”

Hamilton hoopt ook dat het niet bij deze ene keer zal blijven en dat het misschien wel een terugkerend evenement wordt.

“Na afloop hadden we iets van: ‘Laten we dit elke keer doen!’ Misschien kunnen we er wel een jaarlijks evenement van maken en misschien kunnen we er nog eens een doen tijdens het jaar.”

De teamgenoot van Lewis Hamilton, George Russell, liet weten dat hij het leuker vond dan verwacht. 

“Ik denk dat we veel plezier gemaakt hebben donderdag,” aldus Russell. “Veel meer plezier dan wat we waarschijnlijk allemaal verwacht hadden. En we hebben ongeveer gezegd dat we het meer moeten doen.”

“Volgens mij is het zo’n intens seizoen dat we doormaken hier in de paddock. We zijn ook allemaal competitief maar soms moet je ook eens wat gas terugnemen en iets normaal doen, zoals samen gaan eten. Zelfs niet over racen praten maar gewoon plezier maken.”

Daniel Ricciardo, die we volgend jaar niet zullen terugzien op de startgrid liet vallen dat hij het leuk vond om over andere dingen te praten met zijn collega’s dan over racen.

“Uiteraard hadden we een goed excuus om het voor Seb te doen, een beetje een afscheid voor hem,” zei de Australiër. “Maar je vergeet gewoon wanneer we allemaal in een kamer zitten, weg van de competitie, van deze omgeving.”

“We hebben duidelijk veel gemeen. Waarschijnlijk meer dan we denken. Dus het was gewoon cool om uiteindelijk van elkaars gezelschap te genieten en niet echt over racen of competitie te praten. Het voelde alsof we allemaal wat meer over elkaar te weten kwamen, buiten het circuit.”

“We hebben veel gelachen, met iedereen”, zei wereldkampioen Max Verstappen. “Natuurlijk hebben we een groeps WhatsApp chat. Op een gegeven moment zeiden we: laten we het in Abu Dhabi doen, op donderdagavond, iedereen heeft dan wat meer tijd. Iedereen had veel plezier met elkaar. We hebben een leuke tijd gehad.”

“Natuurlijk kwam niet iedereen op tijd, dus je gaat gewoon ergens zitten en dan komt er iemand naast je zitten. Zo zit je een tijdje. Als iedereen het naar zijn zin heeft, gaan ze om de tafel heen lopen en staan ze op.”