Mattia Binotto prijst zijn strategisch team: “Dat was een geweldige ‘dummy call’ tegenover Red Bull”

Ferrari
Ferrari

Ferrari en Charles Leclerc zijn er dan toch in geslaagd om tweede te eindigen in beide kampioenschappen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto was na afloop van de GP van Abu Dhabi vol lof over zijn strategisch team.

“We waren met beide rijders erg flexibel tijdens de race want we wisten dat we ergens tussen één en twee pitstops zaten met de strategie,” vertelde Binotto na afloop van de race.

“Charles had wat meer marge tegenover de wagens achter hem en hij kon iets meer zijn banden sparen wat hem het voordeel gaf van de strategie met één pitstop.”

“Het was geweldig om te zien hoe het team flexibel was in het kiezen van welke rijder op één stop ging doorgaan en welke rijder met twee pitstops naar de finish zou rijden, dit om de resultaten van het team te optimaliseren.”

“De dummy call tegenover Red Bull was fantastisch. We deden het erg goed, op alle vlak, en ik ben dan ook blij voor het team.”

Eerder tijdens het seizoen kreeg Ferrari omwille van verschillende strategisch foute beslissingen heel wat kritiek te verwerken. Binotto is dan ook blij dat Ferrari in Abu Dhabi strategisch uitstekende beslissingen nam.

“Toen Ferrari fouten maakte was er altijd veel kritiek, maar ik weet dat onze jongens het ook zeer goed kunnen doen,” aldus Binotto.