Ferrari: “De overwinning van Mercedes komt niet als een verrassing”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Brazilië slaagde George Russell erin om zijn eerste F1-race te winnen. Het was voor Mercedes ook de eerste overwinning dit seizoen maar voor Ferrari-teambaas Mattia Binotto kwam de overwinning niet als een verrassing.

“Het was geen verrassing want wanneer ik naar de voorbije races kijk dan hadden ze misschien door een andere bandenkeuze al races kunnen winnen,” aldus Binotto.

“Ik denk dat ze simpelweg niet wonnen omdat ze de juiste bandenkeuzes niet maakten.”

“Ze hadden al enkele keren de snelste wagens tijdens de race, toch tijdens de voorbije races, en dan is het geen verrassing in Brazilië dat ze hier winnen.”

“Naar de race in Austin brachten ze een nieuwe aerodynamisch pakket mee dat goed functioneerde en dat heeft nu geloond.”

Volgens Binotto had ook Ferrari in Brazilië eventueel kunnen meestrijden voor de overwinning, al zou het sowieso een moeilijke strijd geweest zijn.

“De Mercedes-rijders waren zeer snel en Carlos had zeker kunnen meestrijden,” aldus Binotto. “Het was echter moeilijk om Perez in te halen dus ik denk dat het nog moeilijker zou geweest zijn om Mercedes in te halen.”

“Mocht Perez niet voor Sainz gereden hebben dan zouden we ons dichterbij bevonden hebben en hadden we kunnen meestrijden voor de overwinning.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023