Guenther Steiner: “Haas contacteerde Daniel Ricciardo voor een racezitje”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft laten verstaan dat ze Daniel Ricciardo hebben gecontacteerd voor een eventueel racezitje volgend jaar.

Het Haas F1 team bevestigde vandaag Nico Hulkenberg als vervanger voor Mick Schumacher maar volgens teambaas Guenther Steiner werden nog heel wat andere rijders overwogen. Daaronder ook Daniel Ricciardo die volgens Steiner door het Haas F1 team gecontacteerd werd.

“We benaderden hem, eigenlijk zelfs voor wat er met McLaren gebeurde,” aldus Steiner tegenover de media in Abu Dhabi. “Ik benaderde hem om te polsen wat hij volgend jaar zou doen maar vervolgend leidde het tot niets.”

“Daniel deed het dit jaar overduidelijk niet zo goed, anders zou hij volgend jaar nog voor McLaren rijden. Het is iets dat we mee in het achterhoofd moeten houden.”

“We weten dat hij zich niet op het hoogtepunt van zijn carrière bevindt. Ik begrijp dat ook nog steeds niet zo goed want hij is een zeer goede rijder. Hij heeft races gewonnen met Red Bull, hij was zeer goed, maar dit jaar ging het gewoon niet zo goed.”

“Wanneer je dan voor iemand zoals hem gaat dan is het een kwestie van of je hem terug op het juiste spoor krijgt.”

“Hij heeft zich nooit uitgesproken. Hij spreekt trouwens nog steeds niet met bij. Nadat hij vorig weekend tegen onze wagen crashte kan hij dat beter nog altijd niet doen,” grapte Steiner.