Ferrari en haar neusje van de zalm

Dat de Ferrari F2008 wat betreft het uiterlijk nog zou veranderen lieten we eerder al weten en blijkt nu door Ferrari te zijn bevestigd. Het team stelde ons al haar nieuwste wapen voor het seizoen 2008 voor maar deed dat voorlopig nog met de oude neus.

De nieuwe neus is onderdeel van hun nieuw aerodynamysch pakket en zou een serieuze verbetering zijn op het voorgaande model. Ook laat Ferrari weten dat de nieuwe neus reeds meerdere malen door de windtunnel ging en de resultaten verbijsterend waren.

Wat er dan zo radicaal nieuw zou moeten zijn aan de voorvleugel is net zoals het bestaan ervan nog steeds onderwerp van discussie. Het meest gehoorde idee is een inkeping van de neus met aan de binnenkant een vleugelprofiel om daarmee extra downforce te creëren.

De Ferrari F2008 neus werd al getest door Marc Gené terwijl Massa en Raikkonen zich op Fiorano ammuseerden. De eigenlijke neus werd tijdens de launch zelf bewust achterwegen gelaten, uit angst dat andere teams het concept zouden kopiëren tegen de start van het nieuwe seizoen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner