Ferrari hoopt op goede racestrategie

Na een teleurstellende 5e plaats in de kwalificatie en met grootste concurrent Mclaren op plaatsen 1 en 2, hoopt Felipe Massa door middel van een goede racestrategie toch nog voor de Mclarens te eindigen. De Braziliaan moest ook toegeven dat Mclaren simpelweg sneller was in de kwalificatie.

"Het was geen goede kwalificatie voor ons. Hopelijk kunnen we morgen nog enkele dingen veranderen en kunnen we een beter resultaat behalen in de race. Vandaag was Mclaren duidelijk sneller dan ons."

Over de strategie had Massa het volgende te zeggen:

"We zullen zien welke strategie zij hebben en we zullen zelf ook een goede strategie proberen te hebben voor morgen. We zullen ook aan de punten denken en proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Het is zeker niet makkelijk en dit is niet wat we van de kwalificatie verwachtte. Langs de andere kant hebben we misschien een andere strategie en hebben we onze wagen afgesteld voor de race." 

De Finse teamgenoot van Massa, Kimi Raikkonen, staat net voor de Braziliaan op de 4e plaats.

"We hadden natuurlijk liever iets meer naar voor gestaan op de starting grid, maar we hebben een competitieve wagen op vlak van race pace. Wat vandaag betreft, er is nog altijd de onbekende factor brandstof bij degene die vooraan vochten in kwalificatieronde 3."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print