“Ferrari mist de Schumacher-mentaliteit”

Ferrari
Ferrari

Ondanks de grootse verwachtingen en ambities zal ook 2022 niet het jaar worden waarin Ferrari wereldkampioen wordt, dit ondanks een erg grote stap vooruit die de Scuderia heeft gezet. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto ontbreekt er echter nog één ding om echt te strijden voor de wereldtitel.

Met Charles Leclerc en Carlos Sainz beschikt Ferrari over een jong maar erg getalenteerd rijdersduo. Sainz zelf liet onlangs nog verstaan dat Ferrari als team nog verder moet groeien en als geheel meer volwassen moet worden. Ook teambaas Binotto is van mening dat er nog een bijkomende stap vooruit gezet dient te worden.

“De winnaarsmentaliteit die er was ten tijde van het Schumacher-tijdperk, die je pushte om na iedere overwinning nog beter te doen,” antwoordde Mattie Binotto op de vraag van de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’ wat het Ferrari juist ontbreekt. Binotto maakte zelf die legendarische periode bij Ferrari mee.

Zoals eerder gezegd komt Ferrari uit een erg moeilijke periode waarin bijzonder slechte resultaten werden behaald. Misschien wordt dit jaar dan ook snel vergeten hoe groot de stap vooruit is die Ferrari heeft gezet.

“We hebben zeer moeilijke seizoenen achter de rug, met een zesde plaats in het constructeurskampioenschap in 2020,” aldus Binotto. “Dat waren jaren die ons getekend hebben, we hebben geleden onder druk en kritiek. Op zo’n manier dat het ons gevormd heeft.”

“Het volstaat echter niet meer om ons huiswerk goed te doen. Om te winnen moet je vooruitgang blijven boeken, beter worden en om dat te bereiken moet je je 120 procent, misschien zelfs 130 procent geven.”

“We hebben beloofd dat we opnieuw competitief zouden worden en we hebben ons aan die belofte gehouden.”

“Wat ik wil zeggen is dat we over een goed presterende wagen beschikken en rijders die in staat zijn om iedere situatie volledig te benutten, dat is nog een bijkomende stap die we moeten zetten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022