Ferrari moet enkel naar zichzelf kijken en niet naar Red Bull

Fernando Alonso is nog steeds favoriet om de titel te veroveren in Abu Dhabi. Al is dat relatief want indien beide Red Bull-wagens daar sneller zijn dan de Spanjaard dan volstaat zijn voorsprong van acht punten niet.
Toch moet men bij Ferrari enkel naar de eigen prestaties kijken en niet naar wat Red Bull doet. De Italiaanse renstal moet er immers zelf voor zorgen dat haar wagen snel genoeg is om voor Webber te blijven. Dan is de titel quasi zeker binnen.

Volgens Stefano Domenicali, teambaas bij Ferrari, moet men niet al te veel aan het rekenen slaan om te kijken volgens welke scenario’s Alonso de titel behaald. Er moet gewoonweg gezorgd worden dat Alonso competitief genoeg is tijdens de slotrace.

“We zullen onze aanpak niet veranderen,” zegt Domenicali. “We moeten ons blijven focussen op onze prestaties en niet te veel moeilijke berekeningen maken. We weten dat het volstaat indien we tussen beide Red Bull-wagens finishen. Los daarvan moeten we ervoor zorgen dat we snel zijn, onze kwalificatie goed is en vervolgens naar ons beste vermogen presteren tijdens de race.”

Domenicali beseft ook dat de titelstrijd waarschijnlijk pas aan de finish zal beslist worden. Het zal dus spannend worden tot aan de laatste meters en pas dan zullen de f1-fans weten wie er de titel behaald.

“We zullen moeten wachten tot aan de laatste meter want de betrouwbaarheid is een punt waarover iedereen bezorgd is, niet alleen voor de motor maar voor het ganse pakket. Het zal een zeer lange race worden in Abu Dhabi.”

Benieuwd of Alonso inderdaad een derde F1-titel op zak mag steken, of dat een andere rijder hem voor de eerste keer veroverd.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021