Ferrari overweegt geen terugkeer van lollipop

Gisteren liep het bij Ferrari tot twee maal toe mis bij de pitstops. Felipe Massa vertrok te vroeg en knalde bijna tegen Adrian Sutil en ook Kimi Raikkonen wou te snel vertrekken en nam de brandstofslang en een monteur mee. Raikkonen verklaarde eerder al dat enklel hijzelf de schuldige was.

Stefano Domenicali, de teambaas van Ferrari heeft, na het onderzoeken van het incident, ook zijn mening gegeven. Volgens de Domenicali zou het nieuwe en veiligere systeem dat met lichten werkt in plaats van met een lollipop-man niet getest zijn bij stress-situaties zoals bij het incident. Raikkonen vocht op dat ogenblik immers een duel uit met Kovalainen

“De mecanicien is dolgelukkig met onze zege in Valencia. Het eerste wat hij ons wilde vertellen is dat hij er zeer veel spijt van had. Dit laat zien hoe onze mensen begaan zijn met de F1. Hij bediende de brandslang waarop ons nieuwe lollipop-systeem is aangesloten. Bij het loskoppelen van de brandslang zal er pas groen licht gegeven worden tenzij de persoon die de pitstop controleert het te gevaarlijk vindt.”

“Het licht was echter wel nog rood en het vertrekken van Kimi was dus sowieso niet juist. Toen Kovalainen aangereden kwam heeft de persoon die de pitstop controleert het duidelijk te gevaarlijk gevonden en de lollipop op rood gehouden. Kimi mocht sowieso niet vertrokken zijn. Wel moet ik hier aan toevoegen dat met ons nieuwe systeem niet getest werd en de reden daarvoor is dat we geen testwagen mogen meenemen naar de circuits. We doen tests op ons eigen circuit. Nu hopen we dat we het nog kunnen gebruiken tijdens de volgende races”, aldus Stefano Domenicali.

door Manuel Houben

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print