Ferrari plant ‘kleine strategische wijzigingen’ voor F1-seizoen 2023

Ferrari
Ferrari

Afgelopen seizoen stak Ferrari zichzelf meermaals figuurlijk ‘stokken in de eigen wielen’ door naast problemen met de betrouwbaarheid ook op strategisch vlak de mist in te gaan. Bij Ferrari hebben ze echter verschillende ‘kleine strategische wijzigingen’ gepland die een herhaling van die fouten moeten zien te voorkomen.

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft laten weten dat de wijzigingen die doorgevoerd worden te danken zijn uit een review over het voorbije seizoen. Naast de gebrekkige betrouwbaarheid werd ook veel aandacht besteed aan de strategie en de beslissingen die op dat vlak genomen werden. In de toekomst moet het dus anders verlopen.

“Ja, we zullen enkele kleine wijzigingen doorvoeren,” vertelde Vasseur vandaag tijdens de presentatie van de nieuwe Ferrari F1-bolide in Maranello.

“Wat ik jullie de vorige keer gezegd heb, is dat jullie maar een erg klein deel van de ‘ijsberg’ te zien krijgen. Wanneer jullie het over de strategie hebben, dan praten jullie over de strategist en de strategie.”

“Het is echter niet één iemand die op de knop duwt. Het is software, het team in de fabriek, maar ook de procedures aan de pitmuur. Het is het complete plaatje in plaats van één persoon die alles beslist.”