Ferrari reageert op geruchten: “We zijn niet in gesprek met Lewis Hamilton”

Ferrari
Ferrari

De voorbije dagen werd het F1-nieuws gedomineerde door geruchten dat Lewis Hamilton in gesprek zou zijn met Ferrari over een mogelijke overstap van Mercedes. Nadat Ferrari zich dagenlang in stilzwijgen heeft gehuld zag het Italiaanse merk zich in de aanloop naar de race in Monaco genoodzaakt om te reageren.

Volgens de geruchten zou Lewis Hamilton in gesprek zijn geweest met John Elkann, de voorzitter van Stellantis en Ferrari. Er zou zelfs sprake geweest zijn van een miljoenenaanbod dat op tafel lag (“Ferrari wil Lewis Hamilton een contract van 50 miljoen dollar geven”). De geruchtenmolen nam vervolgens alleen maar toe en dat leidde ertoe dat Ferrari vandaag dan toch reageerde op de geruchten.

Tijdens een gesprek met de media in Monaco reageerde Ferrari-teambaas Frederic Vasseur op de geruchten dat Ferrari Lewis Hamilton zou benaderd hebben.

“Als grap zou ik kunnen zeggen dat jullie Sainz twee weken geleden naar Audi hebben gestuurd en dat jullie een week geleden Leclerc naar Mercedes hebben gestuurd en dat ik nu alleen ben en geen rijders meer heb,” maakte Vasseur een verwijzing naar de geruchten die de voorbije weken in de media verschenen over Carlos Sainz en Charles Leclerc.

“Maar jullie weten allemaal dat er tijdens deze fase van het seizoen er iedere week een ander verhaal opduikt. Wij hebben Lewis Hamilton geen aanbod gedaan. We hebben het niet gedaan, we hebben geen gesprekken gevoerd.”

“Ik denk dat ieder team op de startgrid op een bepaald moment graag Hamilton in het team zou hebben, maar het zou bullshit zijn om zoiets niet te zeggen.”

“Als ik in gesprek ben geweest met Hamilton, dan heb ik de voorbije twintig jaar ieder raceweekend met hem gesproken. Ik wil niet stoppen met gesprekken te voeren met hem omdat jullie simpelweg mij achtervolgen om te zien wat ik doe.”

Vasseur maakt zich naar eigen zeggen ook geen zorgen over de ‘berichten’ die de ronde deden over Carlos Sainz en Charles Leclerc.

“Ze hebben mij vorige week niet moeten geruststellen toen jullie Carlos richting Sauber stuurden en Charles naar Mercedes,” aldus Vasseur. “Ze zijn niet naar mij gekomen om te zeggen, ‘Fred maak je geen zorgen, het is niet waar’. We zijn het gewoon, er zijn iedere week geruchten, er zullen nieuwe geruchten opduiken maar wij focussen ons gewoon op het raceweekend.”