Max Verstappen blikt vooruit naar Monaco: “De kwalificatie is het belangrijkste”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Komend weekend wordt er in Monaco geracet en dan weet iedereen, ook Max Verstappen, dat de kwalificatie cruciaal zal zijn voor het resultaat op zondag. Verstappen kijkt er alvast naar uit om in Monaco te racen, de plek waar hij woont.

“Ik kijk ernaar uit om deze week weer te gaan racen. Niet racen in Imola was de juiste beslissing en ik weet dat die niet lichtvaardig is genomen, maar sommige dingen zijn natuurlijk belangrijker dan racen en dit was er daar een van,” aldus Verstappen.

“Vooruitkijkend naar Monaco, is de kwalificatie daar het belangrijkste, dus we moeten ervoor zorgen dat we in die sessie zo sterk mogelijk voor de dag komen. Het circuit in Monaco is ontzettend krap, nog meer dan op andere stratencircuits. Het is dus extreem lastig om hier een goede kwalificatieronde te rijden, maar tegelijkertijd erg gaaf”

Na een cruciale kwalificatie is het tijdens de race vaak een kwestie van je positie handhaven, zelf geen fouten maken en hopen dat iemand anders dat wel doet. Vooral de pitstopstrategie is cruciaal want inhalen is zo goed als onmogelijk in Monaco, zeker met de huidige generatie F1-bolides die breder en langer zijn dan enkele jaren geleden, toen het ook al moeilijk inhalen was.

“De race is meestal sterk afhankelijk van de strategie aangezien inhalen bijna onmogelijk is. En ik woon natuurlijk in Monaco, dus tijdens het Grand Prix-weekend is het fijn om elke avond naar huis te gaan,” besluit Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print