"Ferrari testte in Barcelona met bijna compleet nieuwe wagen"

Volgens Franz Tost van Toro Rosso reed Ferrari tijdens de testsessies in Barcelona met een zo goed als compleet nieuwe bolide. Daar waar de afgelopen dagen de media-aandacht vooral naar de bijzondere vleugels van McLaren en Honda ging zorgt volgens Tost vooral Ferrari voor de vernieuwing.

"Waarmee Ferrari testte is eigenlijk een nieuwe wagen," refereerde Tost naar de testresultaten die Ferrari de afgelopen dagen neerzette.

Ferrari heeft ondermeer een nieuwe overkapping van de motor, kleinere sidepods en van de erg omstreden onderkant van de wagen is ook helemaal geen sprake meer. Ferrari hertekende de onderkant helemaal waardoor het team nu zonder problemen door de verstrengde controles van de FIA geraakt. Vooral het vernieuwde koelcircuit van de motor is ook één van de grootste ontwikkelingen aan de wagen. Hierdoor kan men agressiever de wagen gaan afstellen en verder op de limiet gaan teren.

Dit alles zou naar verluid een verbetering van om en bij de halve seconde per ronde moeten bewerkstelligen. Afwachten of dit alles ook daadwerkelijk merkbaar is tijdens de komende GP van Spanje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print