"Ferrari toonde zijn ware snelheid niet"

Ferrari behaalde vandaag op enigzins eenvoudige wijze de dubbel in Barcelona. Kimi Räikkönen en Felipe Massa reden hun Ferrari’s naar de tweede opeenvolgende dubbel van het seizoen. Hamilton finishte op korte achterstand, al had die ook groter kunnen zijn als er geen safetycar-procedure was geweest door de crash van Kovalainen.

Volgens veel insiders toont de achterstand van Hamilton op de Ferrari’s niet de ware krachtverhoudingen. Dat is ook de mening van Kimi Räikkönen zelf. Volgens de Fin kon Ferrari vandaag sneller maar deed men het bewust rustiger aan.

"We maakten geen ideale start, maar het was voldoende om vooraan te blijven," begint Räikkönen zijn relaas. "We konden uiteraard sneller gaan, maar waarom dat doen als het niet nodig is? Alles zat wel dichter op elkaar dan verwacht."

Voor Heikki Kovalainen, landgenoot van Räikkönen, verliep het allemaal veel minder goed. Kovalainen crashte immers zwaar na een probleem met zijn linker voorband. Räikkönen is dan ook erg blij dat Kovalainen ok is.

"Een zege en alles in orde met Kovalainen, wat kan ik me meer wensen?" besluit Räikkönen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023