Ferrari: “Wij willen niet dat Leclerc iets verandert”

Ferrari
Ferrari

De prestaties van Charles Leclerc zijn dit seizoen niet altijd even constant geweest maar bij Ferrari behouden ze het vertrouwen in de Monegask en laten ze weten dat ze niet willen dat hij iets veranderd.

Charles Leclerc kende in 2022 een vliegende start van het seizoen en won twee van de eerste drie races. Max Verstappen ging het toen wat minder voor de wind en Leclerc sloeg meteen al een groot gat met Verstappen in de tussenstand van het wereldkampioenschap. 

Later stapelden de fouten en tactische blunders zich op en zag hij zijn voorsprong veranderen in een achterstand van maar liefst tachtig punten tegen de zomerstop. Maar dat is niet alleen te wijten aan fouten van Ferrari want ook Leclerc is niet zonder zonden, zo crashte hij in Frankrijk uit de race terwijl hij aan de leiding reed.

Leclerc is niet te beroerd om dat toe te geven en ook de sportief directeur van Ferrari, Laurent Mekies, beaamt dat. Toch is Mekies tevreden over zijn rijder en wil hij niet dat Leclerc iets verandert aan zijn aanpak.

“Hij heeft weer uitstekende prestaties laten zien dit jaar. Daar wil je dus niets aan beginnen te veranderen,” aldus Mekies.

“Charles heeft ons niet nodig om dat te begrijpen. Een grote rijder zoals hij weet wat er nodig is om zo kort  mogelijk bij de limiet te komen.”

“Daar is hij een meester in en net zoals bij ieder van ons kunnen foutjes gebeuren.”

Mekies wil zich echter niet concentreren op de zwaktes van Leclerc maar eerder zijn sterke punten in de verf zetten, dat noemt hij ‘strike rate.’

“Ik denk dat we niet kijken naar afzonderlijke fouten, we kijken naar de strike rate,” aldus de Fransman.

“We kijken naar hoe buitengewoon je in staat bent om dingen te doen in vergelijking met dingen die je niet zo goed doet.”

“En ik denk dat zijn strike rate dit jaar erg, erg indrukwekkend is geweest en we willen niet dat hij iets verandert.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print