Ferrari wil strijden met Max Verstappen: “Het is een voordeel dat we twee wagens vooraan hebben”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur vormt de polepositie voor Carlos Sainz in Monza, en de derde plaats van Charles Leclerc op de grid, een mooie beloning voor het harde werk dat Ferrari de voorbije weken verricht heeft om de performance te verbeteren.

Sainz slaagde erin om met een voorsprong van slechts 0,013 seconde op Max Verstappen de polepositie voor de GP van Italië te veroveren. Ook Charles Leclerc presteerde zeer sterk want de Monegask was slechts 0,067 seconde trager dan Sainz. Teambaas Frederic Vasseur was na afloop van de kwalificatie dan ook zeer blij.

“Het is een mooie beloning want we hebben het hier over pure performance, één rondje op Monza, om dan eerste en de derde te zijn, zo dicht bij Max, zelfs Charles was één tiende verwijderd. Het is een geweldige verwezenlijking op het vlak van ontwikkeling en pure performance.”

Na afloop had Charles Leclerc laten verstaan dat een gebrek aan slipstream ervoor zorgde dat hij niet voor de pole had kunnen gaan maar volgens Vasseur was een rondje zonder slipstream beter.

“Ik ben ervan overtuigd dat het zonder slipstream nog steeds beter is,” aldus Vasseur. “Je ziet het voordeel van de slipstream op het rechte stuk maar je hebt een nadeel in de bochten. Max reed zonder slipstream en dat was de juiste beslissing.”

Vasseur wil nu met twee wagens proberen om Max Verstappen en Red Bull onder druk te zetten.

“Het is altijd een voordeel om twee wagens in de top drie te hebben, dat betekent dat je op strategisch vlak meer mogelijkheden hebt,” blikt Vasseur vooruit naar de race. “Ik denk echter dat het meer rond pure snelheid dan om strategie zal gaan … de strategie ziet er echter goed uit.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner