FIA begint doorgedreven onderzoek naar takelwagen op het circuit tijdens GP van Japan

F1 - Twitter
F1 - Twitter

De FIA heeft in een mededeling laten weten dat het een ‘doorgedreven onderzoek’ is begonnen naar de takelwagen die op het circuit reed tijdens de beginfase van de GP van Japan.

Na de crash van Carlos Sainz kregen we eerst een safety car en vervolgens een rode vlag. Daarbij stond er plots links op de baan een takelwagen die Pierre Gasly in zijn AlphaTauri F1-bolide nipt wist te ontwijken. Gasly reed tegen hoge snelheid, iets waarvoor hij later bestraft zou worden door de stewards.

Pierre Gasly was zeker niet de enige rijder die de takelwagen passeerde, ook de rest van het rijdersveld reed voorbij de takelwagen, weliswaar tegen lagere snelheid. Er kwam bijzonder veel kritiek op het feit dat de takelwagen daar reed. Die kritiek valt niet in dovemansoren want de FIA is een doorgedreven onderzoek naar het incident begonnen.

“Ook al is het gebruikelijk om wagens onder een safety car of rode vlag te bergen, gezien de specifieke omstandigheden en rekening houdende met de feedback van verschillende rijders, is de FIA een doorgedreven onderzoek begonnen naar de gebeurtenissen die geleid hebben tot het inzetten van het voortuig tijdens de GP van Japan,” zo luidt het in een statement van de FIA.

“Deel uitmakende van de gebruikelijke procedures is ook dat er een analyse plaatsvindt van incidenten tijdens een race, dit om constant verbeteringen te verwezenlijken bij onze procedures.”

Aangenomen wordt dat de FIA vooral wil onderzoeken of de takelwagen op eigen vraag van de baanmarshals is ingezet, of op vraag van de wedstrijdleiding.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022