Pierre Gasly na incident met takelwagen: “Ik was bijna dood!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook na afloop van de race was Pierre Gasly nog altijd niet te spreken over het incident met de takelwagen op het circuit. De wedstrijdleiding onderzocht bovendien Gasly voor het incident en besloot hem een tijdstraf op te leggen omdat hij te snel reed.

Die bestraffing doet echter geen afbreuk aan het feit dat het niet normaal is dat er een takelwagen op het circuit reed terwijl de F1-bolides nog op de baan aan het rijden waren.

“We verloren Jules acht jaar geleden in gelijkaardige omstandigheden met een kraanwagen die in een grindbak reed,” vertelde een boze Pierre Gasly na afloop.

“Ik begrijp niet hoe we acht jaar later onder gelijkaardige omstandigheden we nog steeds een kraan ofzo, niet in de grindbak, maar op de racelijn zien.”

“Het is niet respectvol tegenover Jules, tegenover zijn familie, tegenover zijn geliefden en ons allemaal.”

“Het was een dramatisch incident en ik denk dat we toen geleerd hebben dat we geen tractors ofzo in dergelijke omstandigheden willen zien.”

“Mocht ik de controle over mijn wagen op een gelijkaardige manier als Carlos Sainz een ronde eerder verloren hebben … Ik reed 200 km/u, maar dat maakt niet uit, zelfs tegen 100 km/u zou ik nu dood geweest zijn als ik tegen een kraanwagen van 12 ton rijd.”

“Ik ben gewoonweg ongelooflijk dankbaar dat ik hier nog steeds sta en dat ik nog steeds mijn familie vanavond kan bellen, dat ik mijn geliefden nog steeds kan bellen om te zeggen dat er niets is gebeurd.”

“Maar alsjeblieft, ik hoop echt dat dit de laatste keer is dat we een kraan zien en dat er zo’n nodeloze risico’s genomen worden tijdens een race.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022