Max Verstappen: “Geweldig om hier wereldkampioen te worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook voor Max Verstappen was het na afloop van de GP van Japan niet meteen duidelijk of hij nu wel of niet al wereldkampioen was geworden. Dat bleek uiteindelijk wel het geval te zijn en Verstappen was dan ook erg blij dat hij het Japanse publiek niet alleen van een race had kunnen voorzien maar ook van het behalen van zijn tweede F1-titel.

“Om hier weg te gaan zonder te racen zou verschrikkelijk zijn. Het regende best hard en het was lastig om te rijden. Gelukkig konden we nog best veel ronden rijden. De auto vloog werkelijk, ook op de intermediates. Ik ben blij om hier te winnen maar ik vind het ook mooi om alle fans hier te zien die zijn blijven zitten in de regen,” begint Verstappen tijdens de interviews na afloop zijn terugblik op de race.

Verstappen krijgt enkele minuten later te horen dat hij toch al wereldkampioen is dit seizoen en dus zeker is van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1.

“Ongelooflijk, iets wat ik nooit had durven dromen. Het is te gek. Om terug te kijken op het jaar dat we hebben gehad. Vorig jaar hebben we tot het einde moeten vechten en dit jaar hebben we een geweldige auto. Ik ben dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes. Het hele team, zowel hier als in de fabriek, werkt altijd voluit. Ze hebben altijd motivatie om de auto sneller te maken. Ook het werk dat we samen met Honda hebben geleverd.”

“Elk jaar worden we beter. Om nu twee jaar op rij met ze te winnen is prachtig. Vooral hier met iedereen die toekijkt. Het geeft iets meer druk maar het is positieve druk, en het maakt mij erg trots om het hier te kunnen doen.”

Verstappen wordt vervolgens gevraagd om zijn tweede wereldtitel te vergelijken met zijn eerste.

“De eerste is altijd iets emotioneler, maar de tweede is eigenlijk nog mooier, gezien het seizoen dat we gehad hebben. Met de overwinningen en de geweldige races, het teamwork en de één-tweetjes die we gescoord hebben,” aldus Verstappen. “We gaan ook aan de leiding in het constructeurskampioenschap, dus we willen ons ook daarop focussen om ook die titel in de wacht te slepen. Het was een speciaal jaar en ik denk dat we ons daar ook aan moeten herinneren, want deze jaren heb je niet vaak.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022