Charles Leclerc: “Tijdstraf was terecht, mijn felicitaties aan Max”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de race kreeg Charles Leclerc een tijdstraf van vijf seconden, een straf die Leclerc zelf terecht vond. Leclerc feliciteerde Max Verstappen ook met zijn wereldtitel.

“We waren vier of vijf ronden erg snel maar de race duurde uiteraard langer. Mijn voorste banden zaten er na vier of vijf ronden door, vervolgens was het een kwestie van proberen overleven tot het einde van de race,” vertelde Leclerc. “We ondervonden vandaag echt problemen.”

“Het was wat zoals de vorige race, we zijn erg sterk wat betreft het opwarmen van de banden, maar vervolgens na drie of vier ronden rijden we ze de vernieling in.”

“Het einde van de race was extreem moeilijk. Checo voerde duidelijk erg veel druk uit en ik ondervond problemen met mijn twee voorste banden.Uiteindelijk ging ik in de fout.”

Charles Leclerc kreeg uiteindelijk een tijdstraf van vijf seconden voor het afsnijden van de chicane. De Monegask gaf toe dat het de juiste beslissing van de stewards was.

“Ik maakte een fout en probeerde de gevolgen te minimaliseren door richting het rechte stuk te rijden,” aldus Leclerc. “Ik wist niet dat het de laatste ronde was maar een tijdstraf van vijf seconden was de juiste beslissing.”

Leclerc besloot met Max Verstappen te feliciteren voor het behalen van zijn tweede wereldtitel.

“Mijn enorme felicitaties voor Max voor het behalen van zijn tweede wereldtitel,” zei Leclerc, die zich nu vooral gaat focussen op de resterende vier individuele races alsook de voorbereiding van de titelstrijd in 2023.

“Dat is het doel. Ik denk dat Max zijn titel dit jaar een kwestie van tijd was. We wisten uiteraard dat hij kampioen zou worden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023