FIA bepaalt datum voor beroep Mclaren tegen straf GP Hongarije

Mclaren zal zich op 19 september mogen verdedigen tegen de straf die het kreeg naar aanleiding van het pitincident met Fernando Alonso en Lewis Hamilton tijdens de kwalificaties van de GP van Hongarije. Het team werd toen bestraft, ze konden geen punten verdienen voor het constructeurskampioenschap , hierdoor verloren ze 15 punten terwijl Ferrari maar 8 punten kon scoren. De FIA bepaalde dus vandaag de datum van het beroep op 19 september.

"Het internationaal of van Beroep zal samenkomen in parijs op woensdag 19 september 2007 om het beroep te bespreken dat ingediend werd door de Motor Sports Association in naam van haar lid Vodafone Mclaren Mercedes, betreffende de straft die het kreeg van de Stewards van de GP van Hongarije 2007. Om volledige openheid te garanderen zal de hoorzitting open zijn voor de pers en zullen de details betreffende de accreditatieprocedure op een later tijdstip gepubliceerd worden.

Enkele dagen voor deze hoorzitting zal Mclaren ook al moeten verschijnen voor het Internationaal Hof van Beroep van de FIA. Op 13 september zal het zich moeten verantwoorden in de spionageaffaire rond haar hoofdontwerper Mike Coughlan.