FIA gaat onderzoeken hoe Max Verstappen kampioen werd: “We willen voor iedereen duidelijkheid”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de aanloop naar het prijzengala van de FIA heeft de FIA op woensdag een statement verspreid waarin het reageert op de bijzondere ontknoping van het F1-seizoen 2021 en de titelstrijd die in de allerlaatste ronde van de GP van Abu Dhabi werd beslist.

“De omstandigheden rond het gebruik van de safety car na het incident met Nicholas Latifi, en de daarmee samenhangende communicatie tussen het FIA racedirectie-team, hebben geleid tot veel onbegrip en reacties van Formule 1-teams, rijders en fans, een ruzie die momenteel het imago van het kampioenschap en de terechte viering van de wereldtitels voor Verstappen en Mercedes schaadt,” zo luidt het in een statement.

De FIA laat weten dat er een onderzoek zal worden gevoerd naar de gebeurtenissen en hoe de overwinning van Verstappen tot stand kwam. Hierover zal vervolgens openlijk gecommuniceerd worden naar de rijders, de teams en de fans. Dit onderzoek moet volgens de FIA niet alleen ten goede komen van de Formule 1 maar ook van andere kampioenschappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022