FIA kondigt belangrijke wijzigingen aan in het topmanagement van haar F1-afdeling

FIA
FIA

In een statement heeft de FIA laten weten dat het enkele belangrijke wijzigingen doorvoert in het topmanagement van haar F1-afdeling. De wijzigingen zijn een gevolg e van een uitgebreide studie en onderzoek naar de interne procedures dat er op verzoek van FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem werd gedaan.

Steve Nielsen, die voordien deel uitmaakte van de Formula One Group (FOM), wordt volgens het statement de nieuwe sportief directeur bij de FIA. Nielsen zal in die positie ook het volledige management van de Formule 1 overzien.

Nikolas Tombazis wordt aangesteld als Single Seater Director bij de F1-afdeling van de FIA. Francois Sicard en Federico Lodi worden benoemd tot operationeel directeur en financieel directeur, Tim Goss wordt benoemd tot technisch directeur.

“We hebben erg veel tijd gespendeerd aan de inspanningen om belangrijke en goed geïnformeerde wijzigingen door te voeren aan ons F1-team en dit om de juiste structuur met de juiste mensen te implementeren die de toekomstige regels van de sport zullen toepassen,” aldus FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem.

“Door het ontwikkelen en versterken van mensen binnen onze organisatie en het binnenhalen van expertise en ervaring van buitenaf, ben ik ervan overtuigd dat we ons in de best mogelijke positie bevinden om samen met onze partners bij de FOM en de F1-teams verder te gaan.”