Toto Wolff: “Achterstand Mercedes kan aan het begin van het nieuwe F1-seizoen nog steeds zo groot zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wordt er momenteel erg hard gewerkt aan het verbeteren van de Mercedes F1-bolide. Toch zou het volgens Wolff kunnen dat de achterstand van Mercedes aan het begin van het nieuwe F1-seizoen nog steeds even groot is.

“Ik denk dat we begrepen hebben waardoor we zo zijn teruggevallen en een achterstand hadden, de tekortkomingen die er waren, op welk vlak de achterstand werd veroorzaakt,” aldus Toto Wolff volgens ‘Motorsport.com’.

“We werken erg hard om een wagen te verkrijgen die dat allemaal aanpakt. We zullen echter pas bij het begin van de tests zien of we het volledige potentieel benut hebben, potentieel dat volgens ons steeds in de wagen aanwezig was.”

Volgens Toto Wolff maken ze zich bij Mercedes echter geen illusies, de achterstand tegen over Red Bull zal bij het begin van het F1-seizoen 2023 niet volledig verdwenen zijn.

“We twijfelen er niet aan dat wanneer je begint met een halve seconde achterstand, dat het dan erg moeilijk is om die achterstand tegenover teams zoals Red Bull en Ferrari goed te maken.”

“Dat gezegd zijnde, we zijn vastberaden om onze achterstand goed te maken maar onze verwachtingen moeten realistisch zijn. Als we zoals we zelf verwachten presteren dan zullen we vooraan kunnen meestrijden.”

“Dat is het beginpunt, maar we beschouwen het niet als vanzelfsprekend. Het zou kunnen dat de verschillen dezelfde zijn als eind vorig seizoen.”

“Er zit echter nog zoveel potentieel in onze wagen, in ons concept, de manier waarop we met de wagen rijden. De snelheid waarmee we onze wagen ontwikkelen kan de komende maanden sneller zijn dan die van de concurrentie.”