"FIA-test nachtrace erg succesvol verlopen"

Donderdagavond testte de FIA onverwacht met de safetycar op het circuit van Idianapolis. Het reed bij kunstlicht over de eerste bochten van het circuit om na te gaan of het in de toekomst mogelijk is om een nachtelijke F1-race te organiseren. Volgens de allereerste reacties na de test zou deze erg vlot verlopen zijn en zijn er voorlopig geen noemenswaardige problemen opgedoken.

Naast het kunstlicht dat voorzien moet worden werden ook enkele andere aspecten geëvalueerd. Er werd immers ook gekeken of de marshalls hun werk naar behoren konden doen. Ook de kwaliteit van de televisiebeelden werd nauwlettend onder de loep genomen.

Ook eventuele wisselende weersomstandigheden behoorden tot het pakket. Veel rijders vrezen immers dat regen voor een groot veiligheidsprobleem kan zorgen aangezien de rijders overdag reeds zeer beperkte zichtbaarheid hebben bij regen.

"Het verliep erg goed, beter zelfs dan we haden gehoopt," aldus iemand van de FIA tegenover Autosport. "We hebben geen noemenswaardige problemen ondervonden en het zorgde er ook voor dat we sommige aspecten van het racen bij nacht beter begrijpen. Er waren ook marshalls aanwezig en deze waren zelfs beter zichtbaar dan onder normale omstandigheden."

Uit de eerste test komen dus geen noemenswaardige problemen naar voor, al zullen er ongetwijfeld nog verschillende tests volgen.