Toekomst Indianapolis nog onzeker

Straks wordt de GP van de Verenigde Staten verreden op het circuit van Indianapolis. Reeds geruime tijd wordt er echte ronderhandeld over een nieuwe overeenkomst om op het circuit de grote prijs formule 1 te organiseren. Met dit weekend in het vooruitzicht hoopte Tony George, die het F1-gebeuren in Amerika promoot, een aankondiging te kunnen doen maar dat zit er voorlopig nog niet in.

Dit jaar loopt het contract immers af en over een eventuele vernieuwing van het contract wordt nog duchtig onderhandeld. Na de debacle in 2005 waarbij er slechts zes wagens aan de start verschenen omdat Michelin haar teams adviseerde om niet deel te nemen aan de race wegens een veiligheidsrisico, besloot Tony George vorig jaar om het contract slechts wet één jaar te verlengen. Nu wil hij echter onderhandelen voor een meerjarige overeenkomst.

"We zouden uiteraard graag gedurende dit weekend iets kunnen aankondigen maar dat kunnen we helaas niet," aldus Tony George. "Het draait allemaal rond geld, promotie en interesse. We moeten meer interesse opwekken voor de formule 1."

"Alles in beschouwing genomen denk ik dat we er iets veel beter van zoudne kunnen maken. Er zit dan ook veel potentieel hier, ik denk dat ook Bernie Ecclestone dat ziet. We moeten ehcter afwachten wat er gebeurt," besloot Tony George.