Fisichella zet Force India meteen in de middenmoot

Een veelbelovende start vandaag voor Giancarlo Fisichella en Force India. De Italiaan zette z’n bolide op plaats 12 in de eerste oefensessie en werd in de tweede oefensessie zelfs negende.

Hoewel het nog maar vrije trainingen zijn is Fisichella toch enthousiast over de prestaties.

"We hebben tijdens de winter een grote stap vooruit gezet en met de nieuwe onderdelen die we hier gebruiken ziet het er niet slecht uit."

Fisichella komt over van Renault, waar er aan het einde van vorig seizoen geen plaats meer bleek te zijn. Vijay Mallya, de eigenaar van Force India, geeft aan dat de komst van Fisichella voor een moraalboost heeft gezorgd binnen het team.

"Giancarlo Fisichella is een fantastische aanwinst voor het team, z’n feedback heeft onze ingenieurs zeker geholpen om de ontwikkelingen te versnellen en ook bij het afstellen van de wagen profiteren we van z’n ervaring."

Adrian Sutil, de jongere teamgenoot van Fisichella, begint aan z’n tweede seizoen in de Formule 1. Hij reed in beide sessies de 17e tijd, maar gaf aan sneller gekund te hebben als hij niet gehinderd was geweest door het verkeer.

"Op het einde had ik wat pech. Er reed net verkeer voor me toen ik m’n snelle ronde aan het rijden was. Daardoor heb ik geen goede tijd kunnen rijden met de nieuwe banden, maar morgen is er een nieuwe kans en ik denk dat we veel beter zullen doen dan vorig jaar."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print