Force India tevreden met vooruitgang

De nieuwe seamless shift versnellingsbak van Force India moest het team zo’n drie tiende sneller gaan maken. In posities heeft deze in ieder geval nog niet veel verschil kunnen maken. Toch is m’n bij het team tevreden met de vooruitgang.

"Het is onze eerste race met quickshift en ik denk dat we duidelijk vooruit zijn gegaan. Dat we een constructeur voorblijven is mooi meegenomen," aldus Mike Gascoyne.

Giancarlo Fisichella werd achttiende.

"Ik haalde het maximum uit de wagen en ik reed de beste tijd die mogelijk was. Uiteindelijk ben ik maar 1.3 seconden trager dan de snelste wagen in de sessie. Alles ligt dicht bij elkaar. Morgen wordt het een onvoorspelbare race dus we moeten nog zien het alles verloopt.

Adrian Sutil start morgen opnieuw vanop de laatste plaats.

"In m’n tweede poging maakte ik een kleine fout in bocht veertien en dat kostte me twee of drie tienden. In de laatste poging had ik dan wat last van verkeer toen ik net uit de pit kwam. Daardoor kon ik de banden niet goed opwarmen en blokkeerde ik ze in de eerste bocht van mijn snelle ronde. Natuurlijk ben ik teleurgesteld want de laatste ronde is altijd de snelste."