Francorchampagne komend weekend

Twee weken na de Grote Prijs verwelkomt Francorchamps een 100% Belgische meeting waarin de Belgian Touring Car Series een hoofdrol spelen. Op alle niveaus zullen de resultaten in de twee races van 90 minuten van cruciaal belang zijn, want nadien blijft er nog maar één meeting te rijden.
Een vaststelling dringt zich op: de twee manches van 1h30 worden bijzonder explosief op alle niveaus.
Deze meeting in de Ardennen is van kapitaal belang voor de titelpretendenten. De huidige leiders Vincent Vosse en Frédéric Bouvy, die kunnen beschikken over een Renault Mégane met minder ballast. We mogen ze vooraan verwachten. Met een dozijn snelle Silhouetten in S1 zal de strijd voor de ereplaatsen bijzonder spannend worden, zeker indien de weergoden de wedstrijd nog wat lastiger maken. De voorspellingen voor aanstaande zondag spreken over "afwisselend opklaringen en bewolkt, met kans op buien". Een typisch weertje voor een race in Francorchamps.

De VW Fun Cup heeft zijn ontknoping op zaterdag al. Het verdict in het kampioenschap 2007 valt dan na een race van 6 uren. Daarna kan het grote kampioenenfeest beginnen.Voor de Francorchampagne wordt het klassement aangevoerd door Ruben Maes en Olivier Van Ooste met 391,5 punten voor Pierre Piron, Alain Delrez en Jean-François Olivier (Astur Car – 379,5). Verder volgen Guy De Keijser, Rudi Schoofs en Erik Janssens (BRE Orelius – 366,5) en tot slot Benoit Galand, Bernard André en Alexandre De Vits (BeansÂ’ Project – 342,5)

Ook de Belcar is van de partij. Amper drie weken na de 24 uur van Zolder, trekt de Mediagroep Van Dyck Belcar met goed 36 bolides naar het Ardense asfalt voor een weekend racen in het kader van de Francorchampagne. In de hoogste klasse, voorbehouden aan de FIA GT3, zijn de kaarten na de voorbije wedstrijd behoorlijk herschud, maar nog niet verdeeld. Er rest ons zonder twijfel een zeer boeiend en open slot met een ontknoping tijdens de laatste manche in Zolder. Het jonge duo Maxime Soulet – Guillaume Dumarey won met hun Porsche 997 GT3 Cup de afgelopen race rond de klok en zo vinden we nu deze wagen aan de leiding. De twee jonge wolven tellen amper anderhalf punt meer dan de Corvette Z06 van PK Carsport. Na de brand tijdens de voorbije 24 Hours of Zolder, is de wagen weer hersteld en dus staat er zonder twijfel een Corvette aan de start van de race in Spa.

Tenslotte zijn er nog de manches voor het Belgische kampioenschap Formule Renault. In praktijk gaat de strijd om de titel tussen Niels Cox en Kevin Demaerschalk, met Karline Stala op vinkenslag. Niels Cox is in goede doen sedert het begin van het seizoen maar liet reeds steken vallen, zoals zijn crash met Demaerschalk de vorige race. De jonge Kevin Demaerschalk staat zowel in het algemeen klassement als in de Renault Star Challenge aan kop. Dit weekend kan hij de titelkansen definitief in zijn richting doen keren. Tenzij… beide titelpretendenten in de fout zouden gaan. Dan zou Stala wel eens de lachende derde kunnen worden.

En last but not least : Francorchampagne is gratis toegankelijk. Tickets zijn hier af te drukken (copy & paste de link in uw adresbalk)
http://prcgroup.cybernet.be/doc/Invit_Francorchampagne.pdf

En onthoud : la vie est nulle.. sans bulles!

(persberichten/ bewerking Willy Bouchez)

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023