"Frankrijk wil alles doen om GP te behouden"

De GP van Frankrijk heeft al enkele keren ter discussie gestaan. Zo ligt het circuit van Nevers erg afgelegen en zijn er al enkele voorstellen gedaan om de GP op een andere locatie te laten doorgaan. Ondermeer de straten van Parijs zijn een gedroomd decor voor een mogelijke GP.

De Franse minister van sport probeert dan ook momenteel alles in het werk te stellen dat de GP na 2008 niet van de kalender verdwijnt. Met de formule 1 die als sport steeds mondialer denkt en verschillende landen die smeken om een GP neemt die kans dan ook met de dag toe.

"We weten niet wat de beste oplossing is. Laten we gewoon doen wat de GP van Frankrijk kan redden en op de kalender houdt," reageert de Franse minister van sport op het voorstel om een GP door de straten van Parijs te organiseren.

Volgens hem is de GP van Frankrijk even belangrijk voor het land als de Tour de France en Rolland Garros. Hij vreest dan ook dat de GP mogelijk kan verdwijnen aangezien Bernie Ecclestone zomaar kan beslissen dat er gene nieuw contract komt.