Franz Tost: “Nyck de Vries heeft voor een wake-up call bij de engineers van AlphaTauri gezorgd”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is zeer blij met de feedback die Nyck de Vries tot dusver over de F1-bolide van AlphaTauri heeft gegeven. Volgens Tost is Nyck de Vries een bron van inspiratie voor de engineers.

“Nyck de Vries doet het echt zeer goed,” aldus Tost. “Hij heeft veel ervaring, je ziet en voelt dat hij 28 jaar oud is en veel races en kampioenschappen heeft gewonnen.”

“Ik denk dat hij zich onmiddellijk aan de F1 zal aanpassen. Ik verwacht dat hij meteen vanaf de eerste kwalificaties goed zal presteren.”

Volgens de AlphaTauri-teambaas is aan alles dus te merken dat Nyck de Vries ondanks zijn status van rookie in de Formule 1 toch erg ervaren is.

“Wanneer een nieuwe rijder het team vervoegt, en het is geen jonge rijder van een lagere raceklasse, dan zorgt hij voor input en technische ideeën. Met Nyck hebben we enorm veel geluk dat hij vorig jaar voor veel verschillende teams en met verschillende wagens heeft gereden.”

“Onze engineers hebben zeer goede feedback van hem gekregen, zeker na de test in Abu Dhabi waar hij erg veel ronden heeft gereden en waar hij, gelukkig, erg veel zijn beklag deed over de wagen. Dat was een wake-up call voor onze engineers.”

“Ik hoop dat we hem van een wagen kunnen voorzien die presteert zoals hij wil,” besluit Tost.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print