Frederic Vasseur verdedigt strategische keuzes Ferrari: “Achteraf is het gemakkelijk praten”

Ferrari
Ferrari

Volgens teambaas Frederic Vasseur hebben ze bij Ferrari wel degelijk de juiste strategische beslissingen genomen. Tijdens de race, en ook daarna, werden er vragen over gesteld maar Vasseur verdedigt de strategische keuzes.

“Op een bepaald moment moesten we andere wagens coveren op het circuit om te vermijden dat we posities zouden verliezen,” vertelde Vasseur na afloop van de race. “Het is altijd gemakkelijk om na de race te zeggen ‘dat je de eerste stint moest verlengen en dat je dan ineens naar regenbanden kon gaan’. Maar dat wisten we niet op het moment zelf, we bevonden ons in de positie dat we onze positie zouden verliezen aan de concurrentie.”

“Het is hetzelfde voor Carlos. Op een bepaald moment zegt hij over de boordradio: ‘Waarom hebben we de stint niet verlengd?’ Maar we bevonden ons in de situatie waarin we positie zouden verliezen tegenover Hamilton en je weet dat in Monaco je positie op de baan zeer belangrijk is.”

“Je wil je positie niet verliezen om op het einde van de race over betere banden te beschikken. Zelfs wanneer je banden veel beter zijn, wanneer je achter iemand rijdt dan geraak je er niet voorbij.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner