Frederic Vasseur: “We moeten volgend jaar proberen om Max Verstappen in de fout te dwingen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft Max Verstappen geprezen voor zijn behaalde resultaten dit seizoen. Vasseur hoopt echter dat Verstappen volgend jaar meer onder druk zal gezet worden en dat hij daardoor ook in de fout zal gaan en de titelstrijd spannender zal zijn.

“Hij heeft een geweldig seizoen gekend waarin hij tijdens de eerste twee of drie raceweekends met Sergio Perez streed en vervolgens van een andere planeet was,” aldus Vasseur. “Hij heeft dit seizoen duidelijk geen enkele fout gemaakt. Zelfs toen hij in Jeddah problemen ondervond denk ik dat het door een probleem kwam.”

“Hij stond er altijd, hij maakte altijd goede starts zonder contact te maken. De enige keer was in Vegas, we kwamen wat dichter bij hem maar ik zou niet zeggen dat we hem echt onder druk hebben kunnen zetten want dat was niet waar.”

“In Abu Dhabi werd hij niet echt onder druk gezet. Maar hij werd nu waarschijnlijk wat meer onder druk gezet dan toen in Zandvoort in de regen.”

Frederic Vasseur hoopt dat Verstappen volgend jaar meer in de fout zal gaan wanneer hij door verschillende teams en rijders meer onder druk wordt gezet.

“Er bestaat geen twijfel over dat hij het seizoen heeft gedomineerd. Het enige probleem voor ons is dat, net als iedereen, hij meer fouten zal maken wanneer hij onder druk wordt gezet,” aldus Vasseur. “Niemand slaagde er dit seizoen echter in om hem onder druk te zetten, op de laatste twee à drie races na en de race die Carlos in Singapore won.”

“Dat is het moment waarop hij wat foutjes begon te maken of wanneer Red Bull met de afstelling van de wagen wat foutjes maakte.”