Sergio Perez: “Deze test was erg belangrijk om in 2024 beter te kunnen presteren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez mocht gisteren op het Yas Marina Circuit testen met de Red Bull RB19. Perez maakte dankbaar gebruik van die zeldzame kans om te kunnen testen en hij hoopt dat het bijdraagt aan een betere performance in 2024.

“Ik denk dat mijn niveau op zondag dit jaar zeer, zeer sterk was. Dat is de enige reden dat ik dit jaar tweede in het kampioenschap ben geëindigd,” vertelde Perez in Abu Dhabi. “Zeker op zaterdagen was het dit seizoen zeer moeilijk en het is iets waaraan ik moet werken om ervoor te zorgen dat het volgend jaar beter is.”

Amper twee dagen na de laatste race van het seizoen mocht Sergio Perez meteen al opnieuw achter het stuur van de Red Bull RB19 kruipen om te testen. Volgens Perez kwam die extra testdag goed van pas als hulpmiddel op de voorbereiding van komend seizoen.

“Het is zo leerrijk, het was ook productief,” aldus Perez. “Het was goed en belangrijk om deze tijd te hebben, het was een productieve dag. Zeker na een race, alles zit dan nog fris in het hoofd.”

“Het is erg belangrijk om zo’n dagen met het team te hebben want je kan dan samen wat huiswerk verrichten. We hebben veel kunnen doen en het was erg productief.”

“Het was inderdaad een dominant jaar voor Red bull maar het was voor mij persoonlijk een moeilijk jaar. Het is wat het is. Ik ben er zeker van dat we volgend jaar opnieuw een geweldige wagen zullen hebben. Hopelijk zal de balans van de wagen wat beter bij mij passen, hopelijk kunnen we de dominantie als team doortrekken naar volgend jaar.”