Frustraties bij Charles Leclerc nadat Ferrari niet naar hem luistert: “We maken het onszelf moeilijk”

Ferrari
Ferrari

Het was opnieuw een erg frustrerende en ontgoochelende kwalificatie voor Charles Leclerc. Deze keer niet door problemen met de wagen maar omdat Ferrari niet luisterde naar zijn call voor droogweerbanden in Q2. Het betekende uiteindelijk de vroegtijdige uitschakeling voor Leclerc.

Tijdens het begin van Q2 ging Leclerc de baan op met intermediates maar al snel was hij de mening toegedaan dat slicks een betere optie zouden zijn. Leclerc vroeg aan zijn race-engineer Xavier Marcos Padros om te pitten voor slicks maar kreeg te horen dat er eerst een rondetijd op intermediates gereden moest worden.

Charles Leclerc drong aan op slicks, iets dat uiteindelijk de betere keuze zou geweest zijn, zeker gezien de snelste rondetijd die Alex Albon op dat moment reed in de Williams. Leclerc reed op dat moment op intermediates een zesde tijd maar tegen dat hij vervolgens was omgeschakeld van intermediates naar slicks was het te laat want het begon heviger te regenen. Uiteindelijk moest er terug naar intermediates omgeschakeld worden maar sneuvelde Leclerc dus in Q2.

“Tijdens de out-lap vroeg ik om slicks. Het was duidelijk het moment om voor slicks te gaan, het circuit was droog,” aldus Leclerc. “Ik denk dat Alex dat ook deed en hij ging vroeger dan iedereen naar slicks, dat was de juiste keuze. Er was helemaal geen risico. Om de één of andere reden besloten ze iets anders te doen.”

Bij Leclerc overheerste na afloop van de kwalificatie dan ook een gevoel van frustraties.

“Ik denk dat we het onszelf te moeilijk maken,” aldus Leclerc. “Ik had een duidelijke mening en we besloten iets anders te doen. Ik ben gefrustreerd.”

“Dat gezegd zijnde, andere rijders deden dezelfde strategie als ons en gingen door naar Q3, maar je vertrouwt dan op kleine details terwijl je erg makkelijk (op slicks) kon doorgaan naar Q3. Wanneer de baan droog is moet je voor slicks gaan, ik weet niet wat er is gebeurd.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print