Max Verstappen na veroveren pole: “Ik kom uit Nederland, ik ben het gewoon om in de regen te rijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Onder moeilijke omstandigheden slaagde Max Verstappen erin om de polepositie voor de GP van Canada te veroveren. Tijdens de interviews na afloop kon er zelfs een grapje af over hoe vaak het in Nederland regent.

Het raceweekend begon niet goed voor Red Bull en Verstappen met slechts matige tijden op vrijdag. Op zaterdag ging het echter een heel stuk beter en Verstappen slaagde erin om de polepositie te veroveren in de regen.

“Op vrijdag ging het niet geweldig, dus we hebben wat veranderingen aan de auto gedaan,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Vandaag was het natuurlijk de hele dag nat, dus de omstandigheden waren anders, maar ik denk dat we de auto hebben weten te verbeteren. Als de baan nat is, moet je er in alle condities er bovenop blijven zitten.”

En er bovenop zitten en de juiste beslissingen nemen dat deden Verstappen en Red Bull. Het resulteerde uiteindelijk in de polepositie.

“Het was tijdens de kwalificatie op sommige plekken super glad. We hebben als team de juiste beslissingen genomen en waren op de juiste momenten op de baan. Ik ben ontzettend blij om hier op pole positie te staan,” vertelt Verstappen over het veroveren van de pole, waarna er een grapje werd gemaakt over de vele regen in Nederland: “Ik vind het leuk om op een natte baan te rijden. Ik kom uit Nederland, dus ik ben wel gewend om in de regen te rijden.”

Wat de race betreft is het afwachten of we opnieuw regen krijgen of een droge race: “Misschien is het tijdens de race droog en dan kan het anders zijn. Maar normaal gesproken hebben we een goede racesnelheid.”