‘Problemen’ met speciale ‘Gilles Villeneuve-helm’ van Charles Leclerc zijn opgelost

Ferrari
Ferrari

De vermeende ‘problemen’ met zijn speciale helm als eerbetoon aan Gilles Villeneuve zijn ‘opgelost’. De familie van de overleden F1-piloot zou haar akkoord gegeven hebben voor het gebruik van het helmdesign.

Aan het begin van het raceweekend toonde Charles Leclerc trots een speciaal helmontwerp waarmee hij als eerbetoon aan de overleden Gilles Villeneuve in Canada zou rijden. Leclerc reed echter niet het volledige raceweekend met de helm, dit uit vrees voor ‘juridische problemen’.

Jacques Villeneuve, de zoon van Gilles Villeneuve, had immers ook het speciale helmontwerp gezien en vroeg vervolgens aan de familie of Leclerc toestemming had gevraagd om met het helmontwerp te mogen rijden. Vooral het gebruik van de vaste sponsorlogo’s op Leclerc zijn helm in combinatie met het helmdesign van Gilles Villeneuve zou een probleem zijn voor de stichting die de belangen van Gilles Villeneuve behartigt.

Uiteindelijk kwamen Ferrari, Charles Leclerc en de familie van Gilles Villeneuve tot een akkoord en nam Leclerc gewoon met het speciaal helmontwerp deel aan de kwalificatie en straks dus ook aan de race.

Gilles Villeneuve behaalde zijn eerste overwinning voor Ferrari op het F1-circuit in Montreal. Na zijn dood tijdens de GP van België op het circuit van Zolder in 1982 werd het circuit van Montreal omgedoopt tot Circuit Gilles Villeneuve.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print