Geen GP van Duitsland in 2009?

Momenteek bestaat er een wisselwerking tussen de circuits van de Hockenheimring en de Nurburgring. Beide circuits wissel elkaar ieder jaar af op de kalender. Vorig jaar stond de Nurburgring op de kalender onder de titel GP van Europa, dit jaar de Hockenheimring onder de GP van Duitsland.

Met het circuit van Valencia dat vanaf dit jaar de eer krijgt om als GP van Europa op de kalender te staan, zou de Nurburgring volgend jaar dus op de kalender moeten staan als GP van Duitsland, maar zo eenvoudig is dat niet.

De titel van GP van Duitsland is immers eigendom van de AvD (Automobilclub von Deutschland), dat gelinkt is aan de Hockenheimring. Hierdoor vond er vorig jaar geen GP van Duitsland plaats, aangezien de ADAC als organisator toen egen toestemming kreeg van de AvD om de naam te mogen gebruiken. De ADAC is dan ook een concurrerende automobielclub in Duitsland.

Voor komend seizoen zit de Nurburgring dus met een probleem, aangezien het circuit van Valencia als GP van Europa op de kalender zal staan in 2009. Op de voorlopige kalender staat de Nurburgring bij Duitsland op de kalender. De kans is echter groot dat er in 2009 geen GP van Duitsland op de kalender zal staan, maar de vraag is dan ook onder welke naam de race wel zal doorgaan.  

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022