Geen Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries bij McLaren na overname Mercedes Formule E-team

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Eind dit seizoen houdt Mercedes de Formule E voor bekeken en wordt het Mercedes Formule E-team overgenomen door McLaren. Lang was onduidelijk wat er met het huidige rijdersduo zou gebeuren maar daarover heeft McLaren-baas Zak Brown nu duidelijkheid verschaft.

Sinds Mercedes in 2019 met een eigen fabrieksteam in de Formule E stapte vormen onze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Nederlander Nyck de Vries het rijdersduo bij het merk met de ster. Aan het einde van het huidige Formule E-seizoen houdt Mercedes het echter voor bekeken en dan zullen ook beide rijders andere horizonten moeten verkennen.

Het Formule E-team van Mercedes wordt immers overgenomen door McLaren en daar opteert men ervoor om het huidige rijdersduo niet mee over te nemen. In gesprek met diverse media op het hoofdkwartier van McLaren liet Zak Brown verstaan dat Felix Rosenqvist mogelijk één van beide racezitjes krijgt.

“Uiteindelijk proberen we verspreid over onze verschillende raceactiviteiten de beste rijders een racezitje te geven,” aldus Brown. “We breiden uit naar drie wagens in de IndyCar. Felix is op dat vlak uniek want hij heeft reeds in de IndyCar gewonnen maar ook in de Formule E dus hij kan in beide raceklassen terecht.”

Eerder werd Stoffel Vandoorne voor het volgende Formule E-seizoen al gelinkt aan een racezitje bij DS Penske.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print