Gemengde gevoelens bij Toyota

Toyota verlaat met gemengde gevoelens haar eigen circuit. Het team pakte dan wel punten dankzij Jarno Trulli maar toch had het meer verwacht van haar thuisrace. Daar bovenop verloor het ook de aansluiting met Renault in het WK voor constructeurs.

Trulli eindigde als vijfde en gaf aan dat hij niet meer kon doen.

"Ik ben redelijk tevreden maar toch had ik meer willen doen voor het team en de Japanse fans die ons kwamen aanmoedigen. Ik hoopte op het podium maar er zat niet meer in dan de vijfde plaats. Vooral de lage temperaturen waren in ons nadeel en zorgde ervoor dat de balans van de wagen niet optimaal was. Toch ben ik blij dat ik in onze thuisrace toch wat punten kon pakken."

Timo Glock moest al snel opgeven, ook hij was een slachtoffer van de chaos in bocht één.

"Ik verloor heel wat tijd in de eerste bocht. Ik moest naast de baan gaan rijden en toen ik naar bocht twee reed voelde ik wat brokstukken van de Red Bull van Coulthard onder m’n wagen vliegen. De wagen voelde toen al raar en even later verloor ik de controle. Ik ging het gras in en de wagen vloog door de lucht. Daarna was de achterkant compleet stuk en moest ik opgeven. Er had anders een goed resultaat ingezeten."

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023