Gene Haas: “Mick Schumacher zijn crashes hebben ons een fortuin gekost, als hij een race wint mag hij blijven”

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher moet volgens Gene Haas meer punten behalen als hij aanspraak wil maken op een racezitje bij het team volgend jaar. Gene Haas kwam ook terug op de crashes die Schumacher dit seizoen maakte.

“Mick moet meer punten behalen en we proberen hem zoveel mogelijk tijd te geven om te zien wat hij kan,” aldus Haas. “Als hij bij ons wil blijven dan moet hij ons tonen dat hij meer punten kan behalen. Dat is waarop we wachten.”

In Jeddah en Monaco maakte Mick Schumacher twee erg zware crashes waardoor zijn Haas F1-bolide telkens bijna zo goed als volledig werd afgeschreven. Het kostte het team volgens Gene Haas een fortuin.

“In deze sport is een rookie zijn eigenlijk onmogelijk, deze sport staat dat niet toe, het is te duur,” vertelt Gene Haas. “Wanneer je fouten maakt in je selectie van de rijders, je strategie of keuze van de banden, dan kost je dat miljoenen.”

Volgens Gene Haas beschikt Mick Schumacher zeker en vast over wat noodzakelijk is voor de Formule 1, maar tot dusver stond er te weinig tegenover de fouten die hij heeft gemaakt.

“Ik denk dat Mick over het potentieel beschikt maar hij heeft ons een fortuin gekost, hij heeft veel wagens afgeschreven en dat heeft ons erg veel geld gekost dat we gewoonweg niet hebben,” besluit Gene Haas.

Wanneer Gene Haas wordt gevraagd of Mick Schumacher de komende vier races de tijd krijgt om zich te verzekeren van een racezitje voor 2023 bij het Haas F1 team antwoordt hij erg scherp: “Als hij de volgende race wint dan heeft hij een racezitje, al de rest is een grijze zone.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022