George Russell: “Door een opmerking van Fernando Alonso gaat alles nu veel beter”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een moeilijke eerste seizoenshelft lijkt George Russell na de zomerpauze een stuk beter te presteren. Russell heeft die betere prestaties, het zich beter in zijn vel voelen, naar eigen zeggen te danken aan een tip van tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso.

“Ik denk dat een kleine wijziging op het vlak van mijn mentale ingesteldheid, hoe ik samenwerk met mijn engineers, de dingen waarop ik me met de afstelling van de wagen focus, de dingen waarop ik me op dat vlak niet focus, en waarschijnlijk ook gewoon dat ik wat meer van het leven probeer te genieten,” antwoordde George Russell toen hem in de ‘Beyond The Grid’ podcast werd gevraagd wat er sinds augustus veranderd is.

“Ik heb naar een podcast van Fernando geluisterd waarin hij vertelde dat indien hij één ding in zijn carrière zou kunnen veranderen, dat hij dan wenste dat hij meer van de momenten zou genoten hebben toen hij jonger was.”

“Ik denk dat dit wat overeenkomt met mij want ik beleef een droom maar tegelijkertijd ben je zo enorm toegewijd. Ik heb het gevoel dat ik een echte professional ben. Ik kijk naar ieder mogelijk detail.”

“Ik geef alles, soms vergeet je echter te genieten en geniet je niet van de momenten met de mensen rondom jou, geniet van de plaatsen waar je naartoe gaat, lach, het is niet die voor 120 procent serieuze gast die zich focust op elk detail.”

Russell probeert naar eigen zeggen dan ook wat meer te genieten maar dat zonder afbreuk te doen aan zijn toewijding aan de sport en het behalen van resultaten.

“Dit betekent niet dat ik nu minder professioneel ben maar ik probeer nu gewoon wat meer te genieten van het leven, van mijn omgeving, de mensen thuis, de situatie waarin ik leef,” aldus Russell. “Ik bevind me gewoon in een leukere omgeving. Ik leer nieuwe dingen waarvan ik vroeger nooit heb gedroomd dat ik ze zou doen, alles samengevat bevind ik me op een goede plaats.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023