“Sommige races op de F1-kalender zijn erg discutabel te noemen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Valtteri Bottas laat weten dat hij een dubbel gevoel heeft bij een aantal landen die momenteel op de F1-kalender staan. Volgens hem moet de Formule 1 ‘betere keuzes’ maken bij het samenstellen van de F1-kalender.

De F1-kalender blijft maar groeien en de landen die toegevoegd worden moeten vaak diep in de buidel tasten om deel uit te maken van het circus. We komen dan ook vaak uit bij landen die ervan verdacht worden het niet al te nauw te nemen met de mensenrechten of bijvoorbeeld de LGBTQ-gemeenschap.

Dat is niets nieuw in  het F1-wereldje en Alfa Romeo-rijder Valtteri Bottas laat weten voorbereid te zijn op de kritiek van het racen in dat soort landen.

“Ik hou van racen, het is een passie voor me en ik word ervoor betaald,” vertelde Bottas aan de verzamelde media. “Ik ga waar de races zijn omdat ik de kans wil hebben om voor punten te vechten en probeer mijn doel te bereiken, dus zo simpel is het.”

“Natuurlijk, als ik kon kiezen naar welke races we gaan, zou ik er waarschijnlijk een paar overslaan en bijvoorbeeld naar Finland gaan, maar zo is de sport nu eenmaal. Soms moet je je er gewoon bij neerleggen, maar het is zeker niet makkelijk.”

“Er zal altijd wat terugslag en kritiek zijn, maar ik denk dat er eerlijk gezegd ook veel goede dingen gedaan kunnen worden maar het is enigszins controversieel.”

“Ik wil geen specifieke landen noemen, maar soms trek je dingen in twijfel, maar als ik me uiteindelijk afvraag waarom we daar racen, is het altijd hetzelfde antwoord: geld.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023