“Max Verstappen doet me aan Lionel Messi denken, ik herken het gif in zijn ogen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ronald Koeman lijkt Max Verstappen als F1-piloot enorm hard op de voetballer Lionel Messi. Allebei zijn ze de absolute top in hun respectievelijk vak en hebben ze een enorme drang om te winnen.

Max Verstappen slaagde er dit seizoen in om zijn derde wereldtitel op rij te veroveren. Verstappen domineerde het seizoen op haast ongezien wijze en dat heeft volgens voormalig profvoetballer en bondscoach van het Nederlands voetbalelftal Ronald Koeman te maken met de gedrevenheid, koelbloedigheid en de winnaarsmentaliteit van Max Verstappen.

Koeman ziet heel wat gelijkenissen tussen Max Verstappen en voetballer Lionel Messi. Allebei zijn ze enorm gedreven en genieten ze ook ongelooflijk van de sport waarin ze actief zijn.

“Ik zie overeenkomsten met Lionel Messi,” vertelt Ronald Koeman tijdens een interview met ‘Formule 1 Magazine’. “De wil om te winnen, ten koste van alles. Hard kunnen zijn, er bovenop zitten als iets niet geregeld is. Dat zie je bij Max, in zijn gedrag, in zijn blik, aan het gif in zijn ogen.”

“Hij bepaalt. Bijvoorbeeld als hij in een race binnenkomt voor nieuwe banden. Hij vraagt het niet, hij meldt het. Hij neemt de verantwoordelijkheid. Dat heeft Messi ook, die ik anderhalf jaar bij Barcelona heb meegemaakt. En, nog een overeenkomst, het zijn pure liefhebbers.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023