George Russell emotioneel na eerste F1-overwinning: “Wat een geweldig gevoel!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Gisteren behaalde George Russell tijdens de GP van Brazilië zijn allereerste F1-overwinning en dit daags nadat hij de ‘sprintrace’ had gewonnen. Enkel de races op zondag gelden echter als een ‘echte’ overwinning en dat was toch wel een bijzonder en emotioneel moment voor Russell.

“Wat een geweldig gevoel,” vertelde een overweldigde George Russell na afloop in het parc fermé. “Ik wil het volledige team bedanken om dit mogelijk te maken. Dit seizoen was een emotionele rollercoaster, ook deze race was dat.”

Ondanks het feit dat Russell redelijk gecontroleerd naar de overwinning leek te hebben gereden liet hij na afloop weten dat er toch een serieuze portie stress en spanning bij kwam kijken, zeker toen de safety car ook nog eens op de baan kwam nadat Lando Norris naast de baan kwam stil te staan.

“Ik voelde dat ik het onder controle had,” aldus Russell. “Lewis was supersnel en toen ik de safety car op de baan zag komen dacht ik ‘Oh Jezus, dit wordt een moeilijk einde van de race’. Hij zette me zo enorm hard onder druk maar ik ben zo blij dat ik heb gewonnen!”

“Ik ben sprakeloos. Tijdens de inlap kwamen heel wat herinneringen naar boven, beginnende met mijn moeder en vader toen ik in de karting begon en vervolgens al de rest wat daarna volgde.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print