George Russell gelooft in een strijd met Red Bull: “We hebben duidelijk een stap vooruit gezet”

George Russell met de Mercedes W14 in de pitstraat in Bahrein

Volgens George Russell heeft Mercedes met de W14 overduidelijk een stap in de juiste richting gezet, ook al ondervond Lewis Hamilton op vrijdagochtend duidelijk problemen met de balans en bestuurbaarheid van de wagen. Russell gelooft zelfs dat Mercedes dit seizoen zal kunnen strijden met Red Bull.

“We geloven dat we uiteindelijk een wagen zullen hebben die ons in staat zal stellen om mee te strijden,” vertelde Russell op vrijdag. “Of dat komend raceweekend in Bahrein zal zijn, dat valt af te wachten en is misschien wat te veel gevraagd. Red Bull lijkt zeer sterk en stabiel, Max doet het overduidelijk zeer goed.”

“Maar er is geen reden waarom we tijdens een bepaald moment tijdens het seizoen ons niet in die positie zouden bevinden. We hebben al vaker de sterkte van Mercedes en haar snelheid van ontwikkeling van de wagen gezien.”

Het gevoel in de wagen zit bij Russell goed, al beseft ook hij dat de snelheid en performance goed moeten zijn wanneer je helemaal bovenaan wil meestrijden.

“Op het vlak van het gevoel is een stap in de juiste richting. Maar zoals we weten draait het in deze sport niet om het gevoel maar om de rondetijd,” aldus Russell. “Ik denk dat het in vergelijking met twaalf maanden veel vlotter gaat.”

“Toen we hier vorig jaar waren gingen allerlei alarmbellen omdat we porpoising hadden, we waren onzeker over hoe we het konden oplossen We waren wat verloren en de karakteristieken van de wagen waren niet goed.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print