Mercedes maakt zich zorgen over mysterieus snelheidsverlies

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na positieve commentaren op donderdag maken ze zich na de tweede testdag in Bahrein zorgen bij Mercedes. Niet alleen viel George Russell stil met de Mercedes W14 waardoor heel wat kostbare tijd verloren ging, er was plots ook sprake van een mysterieus snelheidsverlies in vergelijking met donderdag.

“Jammer genoeg hadden we een hydraulisch probleem tijdens de namiddag wat ons tijd heeft gekost,” blikte George Russell terug op zijn vrijdag. Maar de problemen gaan verder dan tijdsverlies want bij Mercedes maken ze zich ook zorgen over snelheidsverlies.

“We hadden geen goede tweede testdag,” gaf Andrew Shovlin, trackside engineering director bij Mercedes, toe. “Om de wagen te zien stilvallen door een betrouwbaarheidsprobleem is niet geweldig.”

We ondervonden problemen om de balans van de wagen goed te krijgen onder wisselende omstandigheden. We zijn enkele dingen aan het onderzoeken om te proberen begrijpen waarom we op vrijdag zo’n uitdagende dag hadden terwijl de donderdag zo vlot verliep.”

“Er komt nachtwerk aan te pas en we zullen zien wat de zaterdag brengt. Het zal interessant zijn om te zien of we onze verloren tijd op de baan kunnen goedmaken en de mindere performance kunnen verklaren.”

Afwachten dus of Mercedes vandaag orde op zaken kan stellen en alles goed voor elkaar krijgt om met een goed gevoel aan het F1-seizoen te beginnen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print